Henrik

My dad. A locksmith by profession (klejnsmed).

Fødselsdag: 15 april 1926 
Stjernetegn: Vædder 
Interesser:  Fysiske aktiviteter, krydsord, Wordfeud, snooker, billiard, m.m.

I mit barndomshjem på Ulvefodvej konstruerede far altanmøblerne, bl.a. en gyngesofa med nedklapbart ryglæn. Han byggede ene mand sin carport i Stubbegårdsparken. Jeg husker pludselig køkkenvægten, som far selv havde lavet. Den var af metal, hvidmalet, og den havde to lidt flade, blanke skåle. Så lagde man lodderne på den ene, og på den anden hældte man mel el. lign. De fine messinglodder befandt sig i en lille trææske.

Far sagde mange sjove ting. F.eks. kan jeg huske at han har sagt: “Det er ingen skam at gå, når man bliver SMIDT ud”. Han havde også en tilføjelse til de kendte ord “Man kan ikke både blæse og have mel i munden… og skide og slå på tromme!”

På Ærø i 1957 reparerede har Karl og Magda’s stueur, hvorefter de konsekvent kaldte ham “klokmageren”.

Far havde en Maicoletta scooter inden han og mor købte deres første bil omkring 1967, en lyseblå SAAB 96 V4, med indregistreringsnummeret AE 56759.

“Jern Henrik” har altid været ret aktiv. For eksempel har han gået meget, og deltaget i et 100 km-løb, hvor han efter eget udsagn nærmest slæbte sig i mål – forståeligt nok. Han har fortalt at da han blev overhalet tæt på mål af en et-benet mand med krykker, var han lige ved at give op, men han var ikke typen der gav op. Han har sågar deltaget i en marathon-aerobic som 60-årig! 4 timers aerobics er ikke noget man bare lige gør!

Billard har været Henriks store interesse i rigtig mange år. Han var længe aktiv i Nakskov Billard Klub, og hjembragte faktisk en del fine medaljer.

Man fik så godt som altid store klø, når man spillede Wordfeud med den knivskarpe krydsordsveteran.

Far var en stor musikelsker, og af ukendte årsager kunne han spille “Frikadellens flugt over plankeværket” på klaver, og han var ret god på sin mundharmonika! De havde ingen musikinstrumenter i Henriks barndomshjem – eller i mit.

Den 16. april 2016 fejrede vi Henriks 90 års fødselsdag hos Anne og Finn i Måløv. Hans gode venner Else & “Urban” og Palle & Gertrud, samt hele familien havde en dejlig dag med god mad og drikke. Dagen før havde far været pensionist i præcis 30 år, og medlem af Dansk Metal i præcis 70 år!

Far døde af lungebetændelse natten til den 27 dec. 2017 på Herlev Hospital, 91 år gammel. Bisat fra Herlev Kirke, og urnen blev nedsat i de ukendtes grav på Birkholm Kirkegård i Herlev.
Hvil i fred, far.