Keld

Mig.

Fødselsdag: 24 oktober 1952
Stjernetegn: Skorpion
Interesser og værdier: “Fra skød til grav er vi knyttet til andre i fortid og nutid og med hver en udåd og hver en velgerning smeder vi vor fremtid”
Citat fra filmen Cloud Atlas

 • Mine 3 vigtigste værdier er:

Livet, kærligheden og sandheden. Jeg ser livet som en vidunderlig gave, (menneske-) kærligheden som en nødvendighed, og sandheden som min evige søgen…

 • Fie – Den 16 juli 2015 og frem

I dag ankom min søn med “en overraskelse”, som viste sig at være den mest nuttede lille killing ved navn Sofie. Han havde bemærket, hvor ofte jeg spurgte til Cassandra, og hvordan hun havde det osv., og syntes at jeg i den grad trængte til en kat. Han var nok ret sikker på, at jeg ikke kunne står for det yndige lille væsen. Og jeg elsker hende selvfølgelig meget højt.

Jeg kalder hende Fie, og hun er født 21 maj 2015. Hun er efter sigende 1/4 Maine Coon, og 3/4 huskat.
Hun udmærker sig ved at være kær, smuk, sjov, vildt legesyg, fræk og intelligent. F.eks. har hun allerede efter ca. 1 døgn lært at ledninger er no-no, og opsøger mig allerede dag og nat, når hun trænger til opmærksomhed, og det på trods af at Rasmus er her, og at hun kender ham i forvejen. Men det er jo mig der giver hende mad. 

Jeg var i øvrigt kun få timer om at beslutte mig for, at jeg gerne vil beholde hende. Jeg var solgt til stanglakrids – hun er bare det kæreste væsen.

Det vidunderlige lille væsen er nu fyldt 3 år, og hun fylder mit liv med glæde – også selv om hun ind imellem godt kan være en smule gnaven. Hun viser trods alt ofte at hun elsker mig, og jeg gør mit bedste for at gengælde kærligheden. Tryghed, ro, blidhed og rolige bevægelser er nøgleordene i omgangen med hende; hun bryder sig ikke om at blive pillet for meget ved, heller ikke at man bevæger sig hurtigt, og heller ikke når fremmede ringer på døren. Det er hende og mig, og ikke andre.

Fie er stadig lige så kær, smuk, sjov, vildt legesyg, fræk og intelligent, som hun var som killing, men hun er endnu kærligere nu, hvor hun ved hvor hun har mig – sådan da. Sker det, at jeg kommer til at træde hende på halen, eller hvis jeg har for travlt, kan hun blive meget skuffet, og endda arrig. Men hun bliver hurtigt god igen, for hun ved udmærket godt at jeg elsker hende højt. Hun har dog aldrig forstået hvor ondt hendes kløer kan gøre, men hvordan skulle hun også vide det? På den ande side er hun ved at lære at kærtegne mig på hånden med sin ene pote. Hvis f.eks. hun hviler sig i sin transportkasse, og hun hører mig vågne op, lægger jeg nogen gange hånden i vindueskarmen lige udenfor transportkassen, og så kan hun finde på at lægge sin ene pote ovenpå min hånd et øjeblik – uden kløer.

Hun elsker at blive kløet ovenpå sit hoved, enten med neglene eller med en gammel (ren) tandbørste. Om aftenen inden jeg sover, ligger jeg og læser i min Kindle. Det sker jævnligt, at Fie kommer spadserende hen over mig, ligesom for at spørge: “Er der mon plads til mig her?”
Hvis jeg stryger hende forsigtigt over pelsen ender det tit med at hun lægger sig ovenpå mig, og begynder at spinde højt. Så nusser jeg hendes pels, klør hende i hovedbunden, eller bare lægger min hånd forsigtigt på hende, eller langs hendes krop. Det nyder hun helt klart, og ofte skubber hun – højt spindende – sit søde lille hoved ind i min håndflade, og så “rusker” jeg hendes hoved frem og tilbage meget blidt. Også det elsker hun. Vi “laver kælne øjne” til hinanden. Det er et signal om at jeg elsker hende, og det er tydeligt at hun gengælder følelsen. Hun kommer nu (august 2020) op til mig i sengen så godt som hver eneste aften, og lægger sit kære lille hoved på min hånd eller arm, højt spindende.

Hun fik et luksus-kradsetræ i 4 års fødselsdagsgave, og hun er glad for det. Der er en “hule på 1. sal” som hun gerne lægger sig i. På “2. sal” er der en platform, som er en anelse vakkelvorn, men hun sidder der en gang imellem, og skuer majestætisk ud over stuen.

Fie elsker at spise: Levende insekter, is (helst med jordbær), yoghurt, pizza, ost, marmelade, kogt, stegt eller råt kyllingekød, Sheba mousse med kylling, makrelsalat både med og uden mayonaisse.

Katte kan ikke tåle følgende madvarer:
Chokolade, løg, hvidløg, friske kartofler, friske tomater (begge er ok i kogt tilstand), laktoseholdige ting som f.eks. mælk, druer, rosiner, tunfisk.

Katte kan heller ikke tåle:
Panodil o.lign.

 • IT/Computer 

Jeg elsker at lære nyt, og følger med tiden så godt jeg kan. Dropbox, OneDrive og Google Drive er efter min mening geniale produkter. På Dropbox har jeg godt 18 GB gratis, på OneDrive omkring 1 Terabyte, på Google Drive 116 GB (en del af det er købt), og de kan synkronisere automatisk. Hvem har så behov for at tage backups?

Jeg spiller bl.a. disse spil – og skifter mellem dem, for ikke at blive for træt af dem:

 • Armored Warfare (Minder om WoT, men er mere realistisk, stoppet)
 • Path of Exile (Meget flottere, og med mange gange bedre muligheder for at customize sine characters end i Diablo – meget mere gennemtænkt, stoppet)
 • Counter Strike – Global Offensive (sjældent)
 • Team Fortress 2 (Sindssygt kaotisk game)
 • Left 4 Dead (Omtrent lige så kaotisk)
 • Diablo 2 (stoppede da Diablo 3 kom)
 • Diablo 3 – Reaper of Souls (nyder det, men venter på Diablo 4)
 • World of Warships (Fint spil)
 • World of Warplanes (ikke så meget, stoppet)
 • World of Tanks (Drenge elsker at smadre ting)
 • Watch Dogs (ikke så meget)
 • Battlefield 4 (ikke så meget, stoppet)
 • Medal of Honor (ikke så meget, stoppet)
 • Forge of Empires (Startede sent i august 2017, stoppet)
 • Clicker Heroes (Startede ca. 6. juni 2016, stoppet)
 • Idle Clicker Kingdom (stoppet)
 • Raft (stoppet)
 • Game of Thrones – Winter is Coming (startede 2. maj 2019, stoppede 2. januar 2020)
 • Scrap Mechanic (stoppet)
 • Terraria (startede omkring august 2020)

Den 10 november 2017 fik jeg leveret delene til min nye PC. Det endte med at blive en dejlig PC, som stadig virker upåklageligt i dec. 2019, på trods af det gamle Sapphire grafikkort.

 • Mine websites:

Jeg elsker at lave musik, digte, lave websites, computerkunst og meget andet…

 • Fotografering

Et digitalt spejlreflekskamera er en god investering, hvis man kan li’  at fotografere…

 • Musik

Jazz, Gospel, Blues, Rock, Bluegrass, Oldies, Klassisk og meget andet…
I 2014 er jeg begyndt at komponere musik på computeren – en dejlig hobby!

 • HiFi

At musikken lyder så korrekt som overhovedet muligt, er vigtigt for mig. Det er efterhånden lykkedes mig at få en meget naturlig og troværdig lyd ud af anlægget, og det på trods af de forholdsvist lave omkostninger, der har været forbundet med det. Det beviser blot at intet er perfekt fra producentens side, i hvert fald ikke i de prisklasser, hvor jeg kan være med… Men at sidde i en behagelig lænestol, bare at lade musikken flyde ind i og omkring sig, og mærke hele kroppen geare ned, bortset fra hørelsen (og nogle gange foden), og blive fuldstændig tavs og rolig, næsten følelsesløs, og lade resten af verden svæve ud af ens bevidsthed, det er så beroligende og helende en følelse, at jeg ville give en arm og et ben for den. En slags meditation er det vel også, men en meditation, hvor musikken leger med én, danser med éns sjæl, driller, udfordrer og bringer sjælen i en total harmoni med musikken. Hvem har brug for bevidsthedsudvidende stoffer? Efter at have opgraderet anlægget i 2018, er det ikke blevet mindre fedt at høre musik. Både Dynaudio højttalerne og Accuphase forstærkeren, og sandelig også Chord højttalerkablerne har løftet gengivelsen op i high end klassen, og til min store overraskelse lyder min dejlige, gamle Luxman grammofon stadig supergodt, selv gennem den billige Holfi Vitalus MC/RIAA forforstærker. Det her kan jeg sagtens leve med, men jeg skal nu alligevel have anskaffet mig en Accuphase DAC-50, et indstikskort der kan sættes ind i E-370’eren, og som utvivlsomt vil gøre underværker. Jeg burde kunne begynde at spare sammen til DAC’en i foråret 2020. Det næste bliver en ny arm til grammofonen, for den er i stykker, og min dejlige gamle Luxman PD 121 grammofon fra 1978 kan sagten bære en rigtigt god arm. Derefter, hvem ved? Måske et AD-50 modul til Accuphasen? Derefter? Måske en subwoofer. Så er jeg vist også i mål.

 • Bøger

Jeg holder meget af at læse, især på den dejlige Kindle jeg fik af Mor og Far til min 60-års fødselsdag. Det er den smarteste og nemmeste måde at læse på, man kan forestille sig. Genial gadget. 160 gram, og den kan indeholde op til 1000 bøger.

 • Personlig udvikling og NLP

Det er fantastisk spændende at lære om værktøjerne i NLP. Efter min mening er det en pligt at forsøge at udvikle sig mest muligt som person – og ikke kun for sin egen skyld…

 • Teosofi

Teosofi er åndsvidenskab, en esoterisk, spiritualistisk lære, som har til formål at bringe den studerende dybere indsigt i åndelighedens natur. Teosofien beskæftiger sig bl.a. med en række parapsykologiske fænomener, såsom clairvoyance, telekinese og astrallegemer, og teosofi indgår ofte som ingrediens i new age-lignende trossystemer og andre nyreligiøse strømninger. En vigtig antagelse i teosofien, er at alle religioner er variationer over menneskelige forsøg på at nå frem til samme universelle visdom.
Jeg finder svar på mange vigtige spørgsmål om livet og døden i bøger om disse emner. Jeg vil gerne forstå hvordan Universet er opbygget, og drage paralleller til – og lære om – vores fysiognomi, psyke og sjæl i de sammenhænge. Det er min erfaring, at hvis man ønsker personlig udvikling, kan man drage stor fordel af at studere teosofi.

 • Slægtsforskning

Jeg begyndte for alvor omkring forsommeren 2012, og det har virkelig grebet om sig siden. Jeg har lavet et website med bl.a. genealogi https://www.herbst-pedersen-family.dk, primært for at dele mine oplysninger med andre slægtsforskere. Der er omkring 11700 personer i stamtræet som dette skrives (1. sept. 2020)

 • Photoshop

Det er sjovt at lave skøre billeder med Photoshop.

 • Lærred og akrylmaling

Jeg kan godt li’ at male, men jeg gør det på grund af den ro det giver mig, og ikke fordi resultaterne er noget værd…

 • Citater

Mit yndlingscitater lyder:

“Det er ikke fordi jeg er bange for at dø, jeg har bare ikke lyst til at være der når det sker”

“Hvis jeg havde vidst hvor højt jeg ville komme til at elske min søn, havde jeg nok fået nogle flere børn, og også noget tidligere”

“Man aner ikke et klap om kærlighed før man har fået børn”